Controale fara precedent printre taximetristii din Timisoara

Taximetriștii din Timișoara acuză Poliția Rutieră că efectuează, marți dimineața, controale fără precedent în rândul lor. Zeci de taximetriști s-au adunat în Piața Consiliul Europei și sunt la un pas de revoltă. 

Potrivit taximetriștilor, marți dimineața, Poliția Rutieră i-a luat din stațiile de taxi și i-a dus în parcarea din Piața Consiliul Europei, unde le-au controlat, împreună cu reprezentanți ai RAR, toate actele.

Oamenii acuză polițiștii de abuz în serviciu și spun că asemenea controale sunt fără precedent în istoria taximetriei din Timișoara. Ei spun că, de obicei, erau opriți în trafic, nu ”aduși” ca infractorii pentru controale tematice.

Taximetriștii susțin că nu știu dacă aceste controale au legătură sau nu cu incidentul de acum o săptămână și jumătate și cu protestul care a urmat, însă nu exclud această posibilitate.

Taximetriștii s-au anunțat prin stații și se pregătesc de un protest spontan.

IPJ Timiș susține că aceste controale au mai avut loc și nu au nimic ieșit din comun

”La această oră, polițiștii împreună cu reprezentanți RAR efectuează verificări privind legalitatea transportatorilor în regim de taxi, pe raza municipiului Timișoara”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș, pentru tion.ro.

Potrivit surselor citate, astfel de controale au mai avut loc și nu au nimic ieșit din comun.

Un taximetrist care susține că face această meserie de 16 ani în Timișoara ne-a declarat că polițiștii nu i-au chemat pe taximetriști din stație niciodată pentru un control într-un punct fix și de aici vine toată nemulțumirea lor.

La  ora 10:57, în parcarea din Piața Consiliul Europei se aflau aproximativ 50 de taximetriști.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.