Copii talentați din cinci țări, la Tabăra de Ceramică ”Happy Daro”, organizată de Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj a organizat, în perioada 1-11 iulie, cea de-a XII-a ediție a Taberei Internaționale de Ceramică ”Happy Daro”. Evenimentul a reunit participanți din mai multe țări; România, Polonia, Ungaria, Serbia și Danemarca.

”Au participat aproximativ 60 de copii și circa 20 de adulți. Tema taberei a fost ”Grădini în miniatură”, dar pe lângă atelierele de ceramică cei mici au avut și alte ateliere, fie jocuri, concursuri, ateliere de împletit coșulețe sau ateliere de percuție. Copiii au avut instructori din Danemarca și Serbia care i-au învățat să lucreze la roata olarului. Au avut parte și de excursii în împrejurimile Lugojului, la Nădrag și Valea lui Liman. Am pus foarte mult accentul pe diversitatea culturală a participanților și am organizat seri internaționale, în care cei prezenți au descoperit câte puțin din țara fiecăruia, mâncăruri specifice sau muzică” a explicat Simona Bergin, directoarea Clubului Copiilor Lugoj.

Tabăra Internațională de Ceramică ”Happy Daro” s-a încheiat miercuri, 11 iulie, culminând cu o expoziție a lucrărilor realizate de copii, la Clubul Copiilor din Lugoj.

Proiectul a fost organizat de Clubul Copiilor, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean, Consiliului Județean Timiș și Primăriei Municipiului Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.