Copiii din învățământul special, pe scena lugojeană la Festivalul de Teatru

Elevii din școlile speciale și-au demonstrat miercuri, 23 mai, talentul și priceperea în domeniul actoriei, pe scena Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, Festivalul de Teatru pentru copiii din învățământul special, organizat de C.S.E.I. ”Alexandru Roșca” din Lugoj, a reunit reprezentanți de seamă din Timișoara, Recaș, Caransebeș, Reșița și, bineînțeles, Lugoj.

 

”Copiii sunt foarte încântați să participe la acest proiect, sunt doritori să evolueze pe scenă, să-și arate talentul și creativitatea. Organizăm acest concurs pentru cultivarea sensibilității artistice, stimularea și dezvoltarea creativității,  a spiritului de competiție al copiilor și îmbunătățirea imaginii școlii în comunitate. Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice, care s-au ocupat de pregătirea copiilor și nu în ultimul rând tuturor colegilor care au ajutat în organizarea festivalului”, ne-a declarat Viorica Paraschivu, director la C.S.E.I. ”Alexandru Roșca”.

Marele premiu al Festivalului de Teatru a fost câștigat de C.Ș.E.I. ”Aurora”, din Reșița, cu piesa ”D-l Goe”.

Județul Timiș a avut cei mai mulți reprezentanți din învățământul special. Din Timișoara, C.Ș.E.I. ”P.P. Neveanu cu piesa ”Vizită”,  C.Ș.E.I. ”D. Ciumăgeanu” cu ”Turtița fermecată”, C.Ș.E.I. ”C. Pufan” cu piesa ”Visele se împlinesc” și Liceul Gherghe Atanasiu cu piesa ”Ridichea uriașă”.

Elevii de la C.Ș.E.I. ”C. Păunescu” Recaș au participat cu piesa ”Fetița cu chibriturile”, în timp ce elevii instituției organizatoare, C.Ș.E.I. ”Al. Roșca” Lugoj, au urcat pe scenă cu piesa ”După faptă și răsplată”.

Pe lista participanților s-au regăsit, de asemenea, copiii de la C.Ș.E.I. ”Orizont” Oradea, cu piesa ”Vizită”, Școala Gimnazială Specială Caransebeș, cu piesa ”Castravetele”, C.Ș.E.I. ”Aurora” din Reșița cu ”D-l Goe”.

Jurizarea a fost realizată de specialiști, oameni de teatru, Tudor Trăilă, directorul teatrului municipal ”Traian Grozăvescu”, doamna profesor Tilore Kortner,  Ileana Căprariu, actriță a teatrului lugojean, și prof. Simona Berghin, director Clubul Copiilor.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *