VIDEO: Crima din Oradea; Sorin Rogia a mărturisit de ce și-a ucis prietenul

Sorin Rogia a recunoscut în faţa judecătorilor că l-a ucis pe prietenul său, Radu Bogdan. Judecătorii au confirmat, astăzi, mandatul de arestare emis pe numele său, astfel că acesta rămâne în spatele gratiilor.

Informaţia a fost făcută publică de prim procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău.

“Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele inculpatului Rogia Sorin Ioan. Audiat fiind, inculpatul a recunoscut comiterea faptei şi, conform declaraţiilor sale, mobilul crimei a fost reprezentat de divergenţe în legătură cu concepţiile despre viaţa şi religie avute cu victima. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele”, a precizat Maria Cotrău.

Rogia a fost capturat noaptea trecută de un echipaj al Poliției Transporturi Feroviare, din Gara de Nord Timișoara. Se pare că tânărul ar fi plănuit să fugă în Serbia.

În aceeaşi zi în care l-au adus la Oradea pe suspectul prins la Timişoara şi au obţinut arestarea sa, procurorii şi poliţiştii bihoreni au “pus în scenă” şi reconstituirea crimei în care şi-a pierdut viaţa Radu Bogdan.

După aflarea verdictului Tribunalului Bihor de confirmare a mandatului de arestare a lui Rogia, anchetatorii l-au dus pe acesta pe strada Grigore Ureche, în apropierea pârâului Peţa, la locul unde a fost descoperit, în dimineaţa de 9 noiembrie, cadavrul tânărului de 27 de ani.

Atent supravegheat de poliţişti din cadrul Serviciului de Acţituni Speciale, suspectul a fost pus să prezinte circumstanţele producerii tragediei, de la momentul în care între cei doi au izbucnit certurile, până în acela în care Rogia i-a spart lui Bogdan capul, cu un corp contondent, cu o violenţă rară, trăgându-i apoi corpul inert într-un loc mai ferit, la colţul unui bloc.

Radu Cătălin Bogdan (foto), a fost găsit fără suflare în dimineaţa zilei de 9 noiembrie, în jurul orei 8.30, pe strada Grigore Ureche, la colţul unui bloc şi la doar câţiva metri de pista pentru biciclişti de pe malul Peţei, dezbrăcat, doar în chiloţi şi ciorapi.

Victima locuia cu familia într-un bloc din apropiere şi seară de seară îşi plimba căţelul, un beagle, pe malul Peţei. În seara de 8 noiembrie, în jurul orei 18, a ieşit din apartament să se vadă cu un prieten. Câteva ore mai târziu, îngrijorată că nu se întoarce, mama l-a sunat de mai multe ori, dar n-a mai răspuns, şi nici prietenii nu ştiau nimic de el.

 

 

 

sursa: ebihoreanul.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *