Cum arată singurul oraș din lume în care oamenii trăiesc în subteran

Matmata situat sudul Tunisiei este un oraş în care majoritatea locuitorilor trăiesc în locuinţe subterane. Din 1970, aici s-au construit și case la suprafaţă, dar mulţi localnici preferă să locuiască în casele lor tradiţionale.

Matmata ar fi luat naştere în timpul războaielor, atunci când populatia a încercat să găsească diverse căi pentru a supravieţui. Locuitorii din regiune au fost nevoiţi să sape aceste peşteri pentru a se ascunde de grupurile de invadatori, adăpostindu-şi aici toţi membrii familiei şi puţinele bunuri care le mai rămăseseră. Această metodă de a evita invadatorii a funcţionat din plin, iar Matmata a fost considerat, timp de secole, un teritoriu pustiu, scrie businessmagazin.ro.

Oraşul Matmata a fost redescoperit în anul 1967 şi este unul dintre cele mai aride şi mai sărăcăcioase locuri din Tunisia. În ultimii ani, zona a cunoscut o oarecare dezvoltare turistică, însă nu s-au efectuat modernizări ample din dorinţa de a păstra cât mai mult aspectul tradiţional al oraşului.

sursa: businessmagazin.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.