Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj (video)

După incidentul de duminică seara de la centrul de plasament din Lugoj, un nou clip filmat în incinta unităţii face înconjurul internetului. În clip se pot observa doi agenţi de poliţie, care potrivit unor declaraţii ale unui martor, ar fi fost chemaţi la centru chiar de către educatori, pentru a-l potoli pe tânărul agresiv.

Din declaraţia unuia dintre cei internaţi, reiese că astfel de tratamente sunt un lucru obişnuit în rândul tinerilor, aceştia fiind des „corectaţi” de către educatori, care cheamă şi poliţia, la nevoie, pentru a-i disciplina.

„La data de 19 februarie, poliţiştii au fost sesizaţi de către personalul unui centru de plasament din Lugoj cu privire la faptul că un tânăr de 14 ani, instituţionalizat în centrul respectiv manifesta un comportament agresiv şi ar fi distrus mai multe geamuri. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de poliţie şi unul al ambulanţei. Întrucât tânărul a manifestat un comportament agresiv şi în prezenţa poliţiştilor, s-a procedat la imobilizarea sa. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt la IPJ Timiş.

Tânărul a fost transportat la spitalul de copii din Timişoara, pentru îngrijiri medicale. Dezvăluirile despre cele întâmplate la centru, constând în imagini şi clipuri video postate pe Facebook, au început după ce, duminică, unul dintre cei internaţi ar fi aruncat cu zăpadă şi ar fi lovit maşina unui lugojean. “Acesta a coborât şi l-a bătut, iar domnul educator stătea cu mâinile în sân şi se uita cum băiatul ia bătaie. Colegul nostru i-a reproşat că nu s-a băgat să-l scoată şi atunci l-a luat şi educatorul la bătaie”, au declarat câţiva dintre colegii victimei.

Copiii se plâng că angajaţii centrului folosesc foarte des această metodă şi sunt foarte violenţi. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a început o anchetă la centrul de plasament din Lugoj.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *