Cum va arăta centrul Lugojului și când vor începe lucrările

Primăria Lugoj pregătește, de mai mulți ani, reabilitarea zonei centrale a orașului, cele mai semificative modificări fiind apariția unui sens giratoriu după Podul de Fier și închiderea străzii N. Bălcescu, alternativa fiind deschiderea circulației rutiere pe malul Timișului, printr-un drum care să facă legătura cu sensul giratoriu de pe str. Episcop Ioan Bălan și Caransebeșului. Întreaga zonă a străzii Bălcescu și platoul Casei de Cultură ar urma să fie transformată într-o piață și mobilată cu bănci, statui, fântâni și terase.

Primarul Francisc Boldea spune însă, că lucrările la modernizare a centrului nu vor începe până la finalizarea unui alt proiect, care momentan este doar în stadiul de discuții. Este vorba despre noul pod rutier care va traversa Timișul, în amonte de Podul de Fier.

“Nu putem să ne apucăm de centru până nu se face podul, pentru că nu avem cum să facem lucrările acolo. Totul va depinde de noul pod”, a declarat Francisc Boldea.  Banii pentru reabilitarea zonei centrale au fost deja prinși în bubetul local, fiind vorba de suma de aproximativ 5 milioane de lei.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *