Cum va arata NOAPTEA Podul de la Jiul, ce se va construi peste Bega la Timisoara? VIDEO!

Dupa ce sambata a fost dezvaluit proiectul pentru Podul de la Jiul, ce se va construi peste Bega la Timisoara, acum proiectantii vin si cu varianta in nocturna.

IATĂ CUM VA ARĂTA NOUL POD PESTE BEGA, PODUL JIUL, PRIMUL CARE SE VA CONSTRUI ÎN ORAȘUL NOSTRU, ÎNCEPÂND DIN TOAMNĂ, DUPĂ 50 DE ANI!
Remarcăm: 4 benzi carosabile, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți. Evident, vom avea și iluminat artistic!
Dacă vă place, vizualizați și dați Share și Like.
Dacă nu vă place, postați textul „Dislike! De poduri avem noi nevoie acum, n-avem altceva mai bun de făcut cu banii?!” :))„, a notat sambata Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook, unde a postat filmuletul de prezentare a proiectului, in varianta… pe zi.

Podul urmeaza sa fie o prelungire a lucrarilor care sunt acum in desfasurare, la pasajul de cale ferata Jiul si strada Jiul, si sa faca legatura cu Splaiul Tudor Vladimirescu, peste canalul Bega, trecand pe langa halele Pasmatex si Paltim.

Primarul declara nu demult, in exclusivitate pentru opiniatimisoarei.ro ca isi doreste ca podul sa aiba o infatisare unica. Sa-l recunosti din prima din fotografii.

Le-am cerut proiectantilor sa nu neglijeze faptul ca un pod, dincolo de functionalitatile sale, are si o valoare de simbol, leaga niste entitati intre ele, si poate reprezenta si trebuie sa reprezinte si bijuterii arhitecturale pentru un oras. Trebuie sa fie podul Timisoarei, un pod pe care daca il vezi sa iti dai seama ca e podul Jiul din Timisoara, asa cum, daca te uiti la fatada Operei din Timisoara, nu ai dubii ce reprezinta, e limpede pentru oricine ca e fatada Operei din Timisoara. Trebuie sa aiba o personalitate proprie„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

Podul insa seamana izbitor cu altele construite in lume, cum ar fi Juscelino Kubitschek din Brazilia sau un altul, cu un singur arc, din Manchester, Marea Britanie.

Acum, proiectantii firmei vieneze vin si cu filmul de prezentare a proiectului pe noapte. Firma care a castigat licitatia de intocmire a proiectului pentru podul Jiul este Vienna Consulting Engineers SRL, care are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului este de circa 90.000 de lei, fara TVA.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *