Cuplurile cu peste 50 ani de căsătorie și nonagenarii Lugojului, premiaţi de către municipalitatea locală

Municipalitatea lugojeană a premiat astăzi, în semn de respect şi apreciere, cuplurile şi persoanele cele mai longevive din oraş.

Festivitatea, devenită deja tradiție și a cărei amfitrion a fost primarul Lugojului, Francisc Boldea, s-a desfășurat la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu şi a oferit distincţii în bani şi diplome pentru 15 cupluri care au aniversat 50 de ani de convieţuire neîntreruptă, dar şi pentru o persoană, din cele şapte aflate pe listă, pentru împlinirea a 90 de ani de viaţă. Starea sănătății și căldura nu au permis celorlalţi şase nonagenari să fie prezenţi la manifestare.

“Înaintea fiecărei sărbători, premiem pe cei care au 50 de ani de căsătorie şi pe cei care au 90 de ani sau 100 de ani de viață. Cred că este ultima diplomă pe care o primesc, dar și cea mai frumoasă, pentru că este un bilanț al vieții, pentru că oamenii și-au făcut datoria pe parcursul vieții, atât față de oraș, de țară, cât și față de familie. Astăzi premiem mai multe cupluri, atât pentru vârsta de 90 de ani, cât și pentru 50 de ani de căsătorie, de fidelitate. Le dăm o sumă de bani, o floare și o diplomă în semn de respect pentru ceea ce au făcut pe parcursul vieții”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

La eveniment a fost prezent şi primarul general al oraşului german înfrăţit Jena, dr. Albrecht Schrotter, care a ţinut să îi felicite pe cei prezenţi pentru îndelungata lor poveste de dragoste şi experienţă de viaţă.

“Doresc să vă transmit salutări și să vă spun că este o frumoasă tradiție de a cinsti, prin acest eveniment, vârstnicii orașului. Am un deosebit respect pentru longevitatea mariajului de care ati dat dovadă. În povestea dumneavoastră de dragoste îndelungată este și o experiență mare de viață, o istorie a unei relații și vă doresc sănătate și noroc în continuare. Ca primar general al orașului Jena, doresc să vă asigur în continuare de prietenia noastră“, a spus dr. Albrecht Schrotter, primarul general al oraşului Jena.

Cuplurile de aur şi cei care au împlinit vârsta de 90 de ani au primit câte 300 de lei.

Premiile se acordă din 2008, în fiecare an, după ce Consiliul Local a hotărât să ofere diplome şi sume de bani pentru cuplurile care au minim 50 de ani de căsătorie şi pentru lugojenii care au trecut de respectabila vârstă de 90 de an.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *