Curtea de Conturi solicită Primăriei să-şi achite creditele

Primăria Lugoj mai are datorii de 33,673 de milioane de lei la două bănci: Intesa şi Dexia.  După controlul efectuat în luna iulie, la Primăria Lugoj, inspectorii Camerei de Conturi Timiş au cerut administraţiei locale să-şi închidă creditele deoarece plăteşte degeaba dobânzi şi comisioane bancare.

Solicitarea inspectorilor Camerei de Conturi are la bază faptul că la sfârşitul anului 2017, Primăria Lugoj avea peste 75,546 de milioane de lei pe care nu a fost în stare să-i cheltuie. Excedentul bugetar e cumulat din ultimii cinci ani.

Cu bani necheltuiţi şi cu cele două credite deschise la cele două bănci, Primăria a plătit numai în 2017, dobânzi şi comisioane bancare de 540.197 de lei.

Primarul Francisc Boldea că solicitarea celor de la Camera de Conturi e doar o recomandare şi că momentan nu poate decide dacă va lua sau nu această măsură.

“Abia la sfârşitul anului putem face o analiză pentru a vedea dacă putem rabursa aceste credite”, a declarat Francisc Boldea pentru Lugojeanul.

Inspectorii Camerei de Conturi consideră însă, că acest mod de lucru duce la o gestiune deficitară a fondurilor publice locale şi consideră că se încalcă Legea 273 privind finanţele publice locale, care spune la unul dintre articole că: rolul competenţele şi responsabilităţile autorităţilor administraţiei publice locale sunt de a administra fondurile publice locale pe parcursul execuţiei bugetare, în condiţii de eficienţă.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.