Dat in urmarire internationala, Ionelas Carpaci a fost capturat la frontiera

Surpriza uriasa la frontiera in Timis duminica dupa-amiaza. Intr-un Mercedes cu numere de Germania, care venea de la Frankfurt, se afla un barbat de 52 de ani.

Politistii de la Cenad i-au verificat documentele si au ramas uluiti sa afle ca aveau de-a face cu faimosul Ionelas Carpaci, care intre timp si-a luat numele de Ionel Sandner, dupa ce a capatat cetatenia germana.

Barbatul de etnie roma fusese dat in urmarire internationala dupa ce a fugit din tara in iunie 2016, chiar inainte ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa-l condamne definitiv la 7 ani si 2 luni de inchisoare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Ionelas Carpaci si la plata unor despagubiri de 1,5 milioane euro pentru mai multe infractiuni: inselaciune, fals privind identitatea sub forma complicitatii, participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, instigare la fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, instigare la uz de fals in forma continuata, uz de fals in forma continuata si folosirea instrumentelor oficiale false, in forma continuata.

Concret, Carpaci i-a vandut unui dezvoltator imobiliar, S.C. Ital Rom Constructii S.R.L., un teren pe care il obtinuse cu acte false de la Primaria Timisoara pe vremea cand aceasta institutie era condusa de Gheorghe Ciuhandu.

Din frontiera, Ionelas Carpaci, fost lider al mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara, a fost transferat direct in Penitenciarul Popa Sapca pentru a-si ispasi pedeapsa.

Carpaci a decis sa se intoarca in tara si sa se predea, intrucat urma sa fie incarcerat in Germania, iar daca va face puscarie acasa beneficiaza de mai multe avantaje.

In primul rand, din cei 7 ani si 2 luni i se vor scadea 1 an si 2 luni de pedeapsa, perioada pe care a facut-o deja dupa gratii in perioada de arest preventiv. Tototdata, este stiut faptul ca din pricina conditiilor socotite improprii din inchisorile romanesti, va avea parte si de alte beneficii, ajungand in postura de a-si mai diminua din pedeapsa.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.