De anul viitor, cresc taxele și impozitele! Lugojenii vor plăti cu 5% mai mult

Începând de anul viitor taxele și impozitele locale vor fi mai mari, la propunerea primarului Francisc Boldea, care va înainta Consiliului Local pentru ședința ordinară din luna aprilie, două proiecte de hotărâre pe această temă.

Edilul șef al Lugojului vine cu precizarea că inițiativa nu îi aparține, este una a Guvernului, pe care trebuie să o transpună în hotărâre de consiliu.

“Este obligatoriu să stabilim această indexare până în luna mai. Din punctul de vedere al administrației, noi nu mărim cu nici un leu taxele și impozitele locale, doar rata inflației care se adaugă conform legii și este impusă de către Guvern. În plan local nu vom propune nicio majorare”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Propunerile de proiect, care prevăd o creștere cu 4,63%, au fost lansate în dezbatere publică și sunt postate pe site-ul Primăriei Lugoj, la secțiunea Consiliul Local, dar și la avizierul instituției.

Conform deciziei, vor crește taxele pentru impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri, impozitul pe teren și taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor, auto­ri­za­țiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, impozitul pe spec­tacole, taxele speciale și alte taxe locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.