Demersuri pentru foraj de apă geotermală în zona cartierului Ştrand

Consilierii lugojeni au aprobat ca Primăria Lugoj să înceapă demersurile pentru forajul de apă geotermală din zona cartierului Ştrand.

Din acest foraj, ar urma să se asigure alimentarea bazinului acoperit, construit în urmă cu doi ani, dar care nu este deschis nici în prezent. Primarul Francisc Boldea explică care sunt următorii paşi.

“Proiectul și execuția vor fi scoase la licitație. Prima dată se va face un foraj de 2,5 țoli, după care se va face forajul cel mare cu care putem merge până la 1.000 de metri. Noi sperăm ca până acolo să găsim. Că va fi doar apă caldă sau va fi geotermală, asta e în funcție de noroc”, a declarat primarul Lugojului.

Costurile totale pentru executarea acestui foraj sunt de de peste 2,1 milioane de lei. Bazinul acoperit din Lugoj, obiectivul pentru alimentarea căruia se execută acest foraj, a fost inaugurat în campania electorală din 2016. Nu este deschis nici în prezent, deoarece constructorul mai avea de executat o parte din lucrări în legătură cu care nu s-a mai înțeles cu Primăria Lugoj.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *