Deputații și-au votat bugetul pe 2019: indemnizații și pensii mai mari!

Deputații au grijă de indemnizațiile și pensiile lor. Aleșii au aprobat miercuri bugetul Camerei Deputaților. Unul mai mare cu 15% față de cel de anul acesta, informează Realitatea TV.

Deputații au grijă de indemnizațiile și pensiile lor. Aleșii au aprobat miercuri bugetul Camerei Deputaților. Unul mai mare cu 15% față de cel de anul acesta pentru că deputații au nevoie de bani mai mulți pentru plata indemnizațiilor și pensiilor speciale.

Ședința de la Camera Deputaților a fost marcată din nou de scandal, după ce PNL și USR au declarat că boicotează ședința.

Camera Deputaţilor va avea un buget de 490.7 milioane de lei pentru anul 2019, cu 54,4 milioane de lei mai mult ca bugetul pe anul în curs.

Cheltuielile de personal pentru anul viitor – care includ indemnizațiile, diurnele, sumele forfetare ale deputaților și salariile angajaților Camerei – se vor ridica la suma de 351 milioane de lei.

În proiectul de Hotărâre semnat de Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor cere suma de 20,5 milioane lei numai pentru Preşedinţia Consiliului UE.

O propunere legislativă iniţiată de trei pesedişti, renumiţi pentru controversele pe care le-au iscat de-a lungul timpului – senatorul Şerban Nicolae şi deputaţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, solicită majorarea pensiei parlamentarilor proporţional cu cea a salariului minim pe economie.

sursa: Realitatea Financiara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.