Deputatul PSD Andreea Cosma; 4 ani de închisoare cu EXECUTARE. Decizia nu este definitivă.

ICCJ a decis, astăzi, condamnarea deputatului PSD Andreea Cosma la 4 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul Ciuperceasca.

Sentința primită de fiica fostului președinte al CJ Prahova Mircea Cosma nu este definitivă şi poate fi contestată la completul de 5 judecători de la ICCJ.

În solidar, inculpaţii din dosar trebuie să plătească 10 milioane de lei.

Potrivit minutei instanţei, magistratii i-au interzis Andreei Cosma pentru o perioada de doi ani după executarea pedepsei a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Decizia a fost luată în majoritate, doi dintre judecători au fost pentru condamnare, iar al treilea magistrat – pentru achitare.

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al CJ Prahova Florin Anghel a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Fostul consilier judeţean Dănut Marcel Cornea, fost preşedinte al CA al Parcului Industrial Plopeni, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii Ciuperceasca. Aceasta intrase în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu MApN.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.