Descinderi DIICOT la CFR Marfă. Procurorii spun că prejudiciul în acest caz se ridică la 6,3 milioane de euro

O operațiune de proporții a DIICOT are loc, miercuri dimineață, la CFR Marfă. Polițiștii de la “Crimă Organizată” și cei de la Direcția Generală Anticorupție au descins, în paralel, la peste 60 de locații din București şi din mai multe judeţe. Perchezițiile vizează o grupare suspectată că a prejudiciat bugetul de stat cu 6,3 milioane de euro după vânzarea a mii de vagoane vechi ale CFR Marfă.

Procurorii DIICOT și polițiștii de la DGA au descins la ora 07:00. Sunt vizate 40 de persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional, de delapidare cu consecințe deosebit de grave, de fals intelectual și uz de fals.

În comunicatul DIICOT, procurorii spun că primul nivel al grupului infracțional organizat a fost constituit din conducerea executivă a CFR Marfă. Practic, toată conducerea este vizată: directorul general, directorul de Operațiuni-Dezvoltare, directorul Departamentului de Vânzări, Directorul Economic, managerul juridic, directorul de trafic, directorul de vagoane, șeful Biroul Urmărire Contracte, șeful Serviciului Exploatări Vagoane, a transmis corespondentul TVR Sorin Năstase.

Palierul doi era reprezentat de către funcționarii din cadrul sucursalelor din Timișoara, Brașov, Iași, Galați, Craiova, Cluj și Constanța, iar al treilea palier al grupului infracțional organizat a fost constituit de reprezentanții CFR Marfă Călărași.

Cele 2.450 de vagoane supuse casării însumează cantitățile de 35.000 de tone de oțel și 16.600 de tone de fier vechi.

Operațiunea este coordonată de DIICOT Timișoara.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *