Descoperire macabra intr-un sat din Arad. O familie care isi renova casa a dat peste un adevarat cimitir

Mai multe oase de copii si adulti, inclusiv cranii, au fost descoperite, miercuri dupa-amiaza, in curtea unei case din satul aradean Mailat, in timpul unor sapaturi, politistii facand cercetari la fata locului.

Medicii legisti ridica osemintele si urmeaza sa stabileasca vechimea acestora, localnicii afirmand ca ar putea fi din Al Doilea Razboi Mondial sau din timpul unei epidemii care a afectat satul acum aproximativ 400 de ani.

O familie din satul Mailat care a cumparat o casa veche si a inceput lucrarile de renovare a descoperit in pamant, miercuri, in timp ce sapa pentru realizarea unui bazin septic, zeci de oase, intre care cranii de copii si adulti. Oamenii au sunat la 112, iar criminalistii s-au deplasat la fata locului si au cerut oprirea sapaturilor. ”Politistii au fost sesizati despre faptul ca in timp ce se efectuau sapaturi in curtea unui imobil in localitatea Mailat, au fost descoperite mai multe oseminte umane la aproximativ 1,5 metri adancime. Politistii continua cercetarile, in cauza fiind solicitat si Serviciul Judetean de Medicina Legala”, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Lorena Radu.

Oamenii au sunat la 112, iar criminalistii s-au deplasat la fata locului si au cerut oprirea sapaturilor. ”Politistii au fost sesizati despre faptul ca in timp ce se efectuau sapaturi in curtea unui imobil in localitatea Mailat, au fost descoperite mai multe oseminte umane la aproximativ 1,5 metri adancime. Politistii continua cercetarile, in cauza fiind solicitat si Serviciul Judetean de Medicina Legala”, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Lorena Radu.

”Au venit politistii si au spus sa oprim lucrarile pana vin sa ridice scheletele medicii legisti. Nu am mai auzit in sat sa fie descoperite oase, se vede ca sunt si copii si adulti, dar nu putem sti ce vechime au”, a spus proprietara casei, Gizela Cordovan. Unul dintre muncitorii care a adus la suprafata o parte din ramasitele umane spune ca mai exista cranii ingropate, dar ca politistii le-au interzis sa mai sape pana la finalizarea anchetei.

”Am gasit oasele la o adancime de aproximativ un metru si jumatate. Se mai vad urmele unui zid din caramida, ar fi putut fi aici o pivnita candva. E ca si cum au murit in pivnita sau aici au fost puse cadavrele”, a spus barbatul.

Localnicii afirma ca satul ar putea avea gropi comune fie din Al Doilea Razboi Mondial, fie din timpul unei epidemii inregistrate in urma cu aproximativ 400 de ani. ”Dupa cum mi-au spus si mie batranii satului, pe la 1600 a fost o epidemie care a ucis aproape toti oamenii. Cei care au supravietuit au fost mutati si satul n-a mai fost locuit mai bine de o suta de ani. Abia pe la 1800 a inceput repopularea zonei”, a spus Gizela Cordovan.

Medicii legisti urmeaza sa efectueze o expertiza pentru a stabili vechimea ramasitelor umane.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *