“Deșteaptă-te Române”; variantă compusă și interpretată de pianista românca Mădălina Slav

De 27 de ani “Deșteaptă-te Române” este imnul nostru național. Melodia compusă de Anton Pann pe versurile poetului pașoptist Andrei Mureșanu a însoțit multe dintre momentele cheie ale istoriei românilor.

Gândită ca o compoziție instrumental vocală, partitura continuă să inspire muzicieni tineri. Urmăriți în materialul video, în primă audiție publică, o variantă compusă și interpretată de pianista româncă, Mădălina Slav.

Pentru pianista Mădălina Slav reinterpretarea imnului național într-o cheie armonică nouă a venit ca o urgență culturală majoră. Este prima compoziție proprie, partitura s-a scris aproape de la sine și a fost gata într-o singură zi.

Mădălina Slav a început studiul pianului foarte devreme: la doar 7 ani susținea deja primul recital. A înțeles încă din copilărie că muzica este destinul ei pentru care nici un sacrificiu nu este prea mare.

A studiat la cele mai prestigioase școli din lume, a obținut distincții internaționale la care cei mai mulți instrumentiști doar visează, a cântat pe marile scene și a fost ovaționată de către publicul de pretutindeni.

Cel mai important dintre mentorii săi rămâne însă maestrul Dan Grigore, la clasa căruia a absolvit conservatorul din București.

Cariera o poartă prin toată lumea. Are un repertoriu bogat din care nu lipsesc compozitorii români. Pe scena pare că interpretează cu ușurința orice partitură, însă pentru a-și cultiva talentul, indiferent unde s-ar afla, Mădălina Slav studiază în fiecare zi.

În familia Mădălinei Slav toată lumea cântă. Și toată lumea iubește să cânte în România.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *