Dezastru și în Lugoj după furtuna extremă de duminică. VIDEO

7 minute! Atât a durat dezastrul care s-a abătut și asupra Lugojului și care a generat zeci de pagube materiale, de la acoperișuri distruse, mașini făcute zob, garduri demolate, stâlpi de electricitate rupți de la jumătate sau copaci smulși din rădăcină. Aproape că nu există zonă în oraș care să nu fi avut de suferit din cauza furtunii de o violență extremă, unele cartiere rămânând zeci de minute fără electricitate.

Parcul George Enescu a fost răvășit de vânt, mulți arbori fiind culcați la pământ, iar cei seculari având ramurile smulse. Parcul a fost blocat circulației, aleile fiind impracticabile. Imagine dezastrului se regăsește pe aproape fiecare stradă, chiar dacă oamenii au ieșit imediat să încerce să remedieze ce se mai putea remedia. Sirenele mașinilor de pompieri și poliție au răsunat aproape non-stop, trei străzi fiind parțial sau total blocate circulației. Pe strada Bocșei un copac a fost smuls din rădăcini și aruncat pe toată lățime drumului, în cădere smulgând toate firele de pe stâlpi, ceea ce a lăsat o întreagă zonă fără curent.

Strada Mocioni, în direcția de mers spre gară a fost blocată în dreptul hotelului Timișul, după ce arborele din curtea capelei a fost aruncat în mijlocul intersecției.

Pe strada Caransebeșului, în sensul giratoriu de lângă catedrală, un stâlp a fost rupt de la jumătate, ceea ce a dus la închiderea sensului de mers spre Caransebeșului.

Imediat după trecerea de cale ferată de pe Calea Timișorii și până aproape de Restaurantul Santa Maria, mai mulți stâlpi de curent au fost culcați la pământ de forța vântului, unii fiind rupți de la bază, circulația pe acest drum efectuându-se pe un singur sens de mers.

 

În cartierele din zona MApN mai multe automobile au fost afectate de resturile aruncate de vântul puternic, dar și terasele din zonă fiind măturate de ploaie și vânt.

Și străzile Oltului, Comuna din Paris, Someșului, Hezerișului și 1 Mai, unde un nuc a „decapotat” o mașină, au fost sub cod roșu de dezastru.

La kilometru 5, furtuna a fost atât de puternică încât a rupt din temelii un gard de beton.

La Făget, vântul a smuls două acoperișuri de pe blocurile ANL, acoperișul de pe Casina, clădire monument istoric și a rupt mai mulți pomi de lângă biserica ortodoxă din partea românească a orașului.

 

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *