Dezbaterea publică nu a schimbat nimic; preţul apei şi canalizării va creşte la Lugoj

Proiectul propus de către cei doi consilieri locali, Iosif Crăciunescu şi Ioan Haneş, privind majorarea preţului la apă şi canalizare, a intrat în dezbatere publică, joi, 12 ianuarie, la solicitarea Asociaţiei Spirit Bănăţean, care aparţine fostului primar Marius Martinescu. La dezbaterea publică a mai participat şi un reprezentant al locuitorilor de pe Splaiul Coposu, acolo unde, la fiecare ploaie serioasă, se înregistrează inundaţii, din cauza canalizării prost executate.

Acesta a şi fost, de fapt, primul subiect discutat în întâlnire, iar primarul Francisc Boldea a recunoscut că, pe Coposu, există o problemă foarte serioasă, pentru care administraţia caută soluţii.

A urmat mai mult de o oră de discuţii pe marginea majorării preţului, la serviciile de furnizare a apei şi la canalizare.

Singurii opozanţi ai majorării, la dezbaterea publică, au fost consilierii locali Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu, care au pus o serie de întrebări, legate de necesitatea creşterii tarifelor.  Principala motivaţie, expusă de Iosif Crăciunescu, unul dintre semnatarii proiectului, dar şi de Francisc Boldea şi de conducerea societăţii Meridian, prezentă la discuţii, a fost faptul că trebuie acoperită o parte din majorarea salarială pe care guvernul o va pune în aplicare de la 1 februarie.  Directorii Meridian au argumentat că angajaţii sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, deşi lucrează în condiţii extrem de grele.

Majorarea tarifelor va fi suspusă la vot în şedinţa Consiliului Local, din 26 ianuarie, unde mai mult ca sigur va obţine aprobarea, proiectul fiind propus şi susţinut de către consilierii PSD, care deţin majoritatea.

Se va modifica preţul la apă potabilă cu 0,28 lei/mc, de la 2,88lei/mc, la 3, 16lei/mc (fără TVA), iar la canalizare se modifică tariful la canalizare – epurare cu 0,09, de la 1,09 lei/mc, la 1,18 lei/mc, fără TVA.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.