Din nou in strada, la Timisoara; guvernul, somat sa abroge legile privind justitia

Protestele de la Timisoara par sa fi mai palit din intensitate. Ieri, in jurul orei 18.30, in Piata Operei se adunasera aproximativ o mie de oameni, cu tot cu studentii din Complex care anuntasera ca vin in numar mare, asa cum s-a intamplat cu o seara inainte.

Sosirea studentilor a fost primita cu aplauze de sutele de timisoreni sostiti inca de la ora 18.00 in Piata Operei.

Dragnea si cu Tariceanu o sa scoata carti la anu”, „Alta intrebare, mars la inchisoare„, sunt doar doua dintre lozincile care se striga, la Timisoara.

La fel ca inainte cu o zi, protestatarii vor pleca in mars pe strazile din oras. Traseul din seara aceasta fiind bd. Take Ionescu – piata Badea Cartan – Baile Neptun – Prefectura – Piata Operei.

Inainte de ora 19.00, pe platoul din fata Operei se adunasera aproximativ 2.000 de oameni care strigau impotriva Guvernului.

Dupa ora 19.00, in fata Operei din Timisoara erau aproximativ 4.000 de protestatari.

Inainte de ora 20.00, la Timisoara protestau aproximativ 8.000 de oameni.

In Piata Victoriei din Timisoara s-a cantat Imnul National, dar si o melodie compusa de Calin Goia, component al trupei Voltaj, dedicata protestelor din Romania, din aceste zile.

Protestatarii au strigat, in Piata Operei, mesaje la adresa premierului Sorin Grindeanu si a ministrului Justitiei, Florin Iordache: „Grindeanu ai patat onoarea din Banat” si „Ministrul tradare, alta intrebare„, dar si la adresa PSD: „PSD cu parul cret fura noaptea din cotet„.

Printre protestatarii din Timisoara s-a numarat si primarul Nicolae Robu. Acesta si-a facut aparitia in Piata Operei fiind insotit de soferul sau, Vasile, dar si de mai multi liberali care participasera la o sedinta organizatorica, la sediul partidului.

La protestul de la Timisoara au participat in jur de 15.000 de oameni.

Dupa cinci ore, protestul  s-a incheiat. Manifestantii si-au dat intalnire si vineri, de la ora 12.00 la Prefectura Timis si de la ora 19.00, in Piata Operei.

Organizatorii protestelor de la Timisoara le-au cerut celor care vin seara de seara in Piata Operei pentru a striga impotriva Guvernului sa se organizeze, vineri seara, pe cartiere si sa vina in grupuri spre centrul orasului.

Locurile de intalnire sunt urmatoarele:
Piata Verde
Piata Dacia
Statuie Calea Sagului la Turist
Parc Lidia
Modern parcare OMV
Complex Studentesc langa Caminul 11

Protestatarii sunt indemnati sa fie prezenti in aceste locatii de la ora 18.30, iar la ora 19.00 sa inceapa mitingul in Piata Operei.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.