Din nou in strada, la Timisoara. Protest in fata Prefecturii Timis

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat din nou joi, la prânz, în fața Prefecturii Timiș, pentru a protesta. Timișorenii au fost în stradă și miercuri seara, până noaptea târziu. Protestatarii au mărșăluit într-o coloană de câțiva kilometri prin urbea de pe Bega și au scandat în Piața Victoriei. Joi sunt din nou în fața Palatului Administrativ.

Protestatarii au fost și miercuri în fața Prefecturii Timiș, iar acum s-au întors pentru a lua atitudine împotriva proiectului de lege privind grațierea adoptat marți seara de Guvernul Grindeanu și contra Ordonanței de Urgență privind modificarea Codului Penal. Miercuri, protestatarii au transmis revendicările lor prefectului de Timiș, Mircea Băcală.

Cei aproximativ 50 de protestatari strânși în fața Prefecturii Timiș scandează: “Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, “Nu scăpați!”, “Plecați din PSD!”, “Vrem dreptate, nu imunitate!”. Aceștia au venit pregătiți cu pancarte cu diferite mesaje: “Jos mâinile de pe DNA!”, “Ce căutați aici? … Altă întrebare!”, “Grindene, te lepezi de Dragnea?”, “Grindene, fă-ne o supriză plăcută”, “Este ieftin și eficient, punem gratii la Parlament”, “Grindene, fii bărat și convoacă-i la abrogare” sau “Grindene, abrogă și hai la o cafă acasă”.

Manifestanții anunță o prezență mai mare la protestul ce va avea loc joi seară, în Piața Victoriei.

UPDATE. Se anunță proteste zilnice în fața Prefecturii Timiș

Organizatorii protestelor au făcut propunerea ca timișorenii care lucrează în apropierea Prefecturii Timiș să ia prânzul în următoarele zile în fața Palatului Administrativ. Astfel, aceștia vor veni zilnic cu sandwichuri, pentru a protesta în pauza de masă. De asemenea, continuă pregătirile pentru protestul de joi seară. Studenții au fost chemați la ora 17.00 în fața căminului 11, pentru a se organiza și a porni spre Piața Victoriei.

UPDATE1. Protestul s-a încheiat fără incidente

Protestul din fața Prefecturii Timiș s-a încheiat fără incidente, joi, în jurul orei 13.00. Manifestanții și-au dat întâlnire în Piața Victoriei, de la ora 18.00, pentru a continua acțiunile de protest.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.