Din ”teribilism”, Presley a scos ”Love me tender”

În această perioadă în care îndrăgostiții celebrează iubirea, piesa ”Love me tender” este ascultata de mai multe ori ca de obicei. Elvis a iubit această piesă. A primit-o de-a gata, dar nu i-a plăcut, așa că … s-a ”apucat” de ea. A schimbat atât linia melodică, dar și versurile. Practic, a compus o piesă nouă.

”A ajustat muzica și versurile în propria-i manieră, care să-l reprezinte. Elvis are cea mai teribilă ureche pe care un om o poate avea din toți cei mulți pe care i-am întâlnit până acum”, spunea despre Rege, compozitorul și prietenul său, Ken Darby

Povestea piesei începe simplu, dar continuă… în stilul lui. Prima audiție, primul succes.

“Love Me Tender” a fost înregistrată în 1956 de Elvis Presley, versurile și muzica fiind semnate de Ken Darby (sub pseudonimul Vera Matson, numele soției sale) și de Elvis Presley. Melodia a fost inspirată din balada “Aura Lee”, care fusese lansată în 1861.

“Aura Lee” a fost sursă de inspirație, însă intensitatea finală a fost dată de personalitatea amplă a LUI.

”El nu se pricepe să citească muzica pe note, dar nici nu are nevoie de asta. Tot ce am făcut a fost să interpretez piesa o singură dată în prezenta lui și a știut imediat să o adapteze pentru el. Asta știe cel mai bine Elvis: ceea ce e potrivit pentru el” (Ken Darby)

Pentru ”Love Me Tender”, Elvis a fost și producător, melodia fiind înregistrată la RCA recordings.

Prima audiție a melodiei a fost la 9 septembrie 1956, la The Ed Sullivan Show, cu o lună înainte ca melodia să apară și pe coloana sonoră a filmului ”Love Me Tender”, în care Elvis Presley interpretează unul dintre rolurile principale.

Imediat după lansare, ”Love me Tender” a urcat pe primul loc în topurile Billboard Single-ul a debutat pe poziția a doua în “Best Sellers in Stores” pop singles chart, iar în noiembrie 1956 ajungea pe primul loc în Billboard charts, rămânând pe această poziție timp de cinci săptămâni. De asemenea, a fost timp de trei săptămâni pe locul al treilea în R&B chart.

sursa: a1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.