Directia Judeteana Agricola trebuie sa se mute din Piata Libertatii

Primarul Nicolae Robu susține că poate să îl sune și Sf. Sisoe, dar Direcția Județeană Agricolă va trebui să se mute din Piața Libertății. Actualul sediu în care funcționează DAJ, care aparține Primăriei Timișoara, urmează să fie dat Facultății de Muzică și Teatru.

Direcția Județeană Agricolă funcționează de câteva zeci de ani în sediul din Piața Libertății, însă în martie va trebui să își facă bagajele și să se mute. Unde, încă nu e clar. Cert este că primarul Nicolae Robu susține că nu va lăsa „niște funcționari care învârt și ei niște hârtii” să ocupe un spațiu ultracentral.

„Decizia mea nu se schimbă, indiferent cine insistă pe această idee. Și ca să fiu clar, din moment ce am mutat toate structurile primăriei din acea clădire, își închipuie cineva că voi lăsa Direcția Agricolă? Hai să fim cu mintea limpede. O clădire în Piața Libertății, cu un asemenea potențial, trebuie să fie loc de muncă pentru niște funcționari care învârt și ei niște hârtii? Nu spun la peiorativ, nu calific peiorativ munca lor, dar am vrut să arăt că fac o muncă care se poate face în alt spațiu, nu e ceva special, ceva ce trebuie să fie la vedere, emblematic, în Piața Libertății”, a spus Robu.

Agricultorii au cerut sprijinul președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, pentru a rămâne în acel spațiu, însă Robu susține că poate fi sunat și de Sf. Sisoe, decizia lui nu se va schimba.

„Vom analiza și varianta de a le da alt spațiu, să vedem ce avem noi disponibil, dar nu toate trebuie să fie în sarcina primăriei. Am fost informat, încă nu m-am documentat, dar i-am transmis informația și președintelui CJ, Călin Dobra, că s-ar fi construit pe Calea Șagului o clădire, în 2012, pentru a fi sediul Direcției Agricole. Nu știu ce se face în acea clădire.

Nu am verificat informația, dar am pe SMS și adresa. Acolo, să fie clar, poate să mă sune și Sfântul Sisoe, Direcția Agricolă nu rămâne în acel spațiu. Acea clădire va fi sediu pentru activități culturale sau conexe, inclusiv pentru activitatea de educație superioară în domeniul Muzică și Teatru. Știți bine că am dat jumătate din clădire Facultății de Muzică și Teatru a UVT, o să mai dăm niște spații, pentru că trebuie să fie condiții pentru studenții talentați care urmează pregătirea în acest domeniu”, a concluzionat Robu.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.