Directorul hotelului Rigopiano a alertat autorităţile inainte de producera avalansei

Directorul hotelului Rigopiano a alertat autorităţile printr-un email trimis cu câteva ore înainte de producerea avalanşei care a afectat hotelul, în care informa că oaspeţii săi erau speriaţi din cauza cutremurelor repetate, iar drumurile de acess erau blocate de zapadă, relatează BBC News online.

Bruno Di Tommaso a trimis un email în cursul zilei de miercuri în care i-a avertizat pe guvernatorul provinciei Pescara, şeful poliţiei din zonă şi primarul din Farindola asupra situaţiei “îngrijorătoare”.

Di Tommaso a cerut autorităţilor să se pregătească pentru a interveni, spunând că oaspeţii sunt “speriaţi din cauza cutremurelor” şi au decis să stea afară şi sunt gata să petreacă noapte în maşini.

“Am încercat să îi calmăm, însă nu pot pleca deoarece drumurile sunt blocate şi se pregătesc să petreacă noapte în maşinile personale”, se mai afirmă în emailul obţinut de presa italiană.

Directorul a mai precizat că rezerva de combustibil pentru generatorul electric al hotelului ar putea să se epuizeze în ziua următoare.

Potrivit presei italiene, autorităţile din Pescara cunoşteau încă de miercuri dimineaţa că drumul spre hotel era blocat de zăpadă. Avalanşa s-a produs în jurul orei locale 17.00 (ora României 18.00).

Cinci persoane au murit, iar 11 au fost salvate până acum de sub hotelul din centrul Italiei distrus de avalanşă, dar 23 de oameni rămân dispăruţi, afirmă surse citate de postul RaiNews.

Până duminică la prânz, echipele de intervenţie au scos de sub Hotelul Rigopiano, situat în regiunea Abruzzo, 11 persoane în viaţă şi cinci cadavre.

Operaţiunile de căutare continuă, 23 de persoane fiind dispărute.

Potrivit publicaţiilor La Repubblica şi Il Fatto Quotidiano, femeia originară din România şi cei doi copii ai acesteia au fost salvaţi în cursul zilei de vineri.
În total, în Hotelul Rigopiano, situat în localitatea Farindola (regiunea Abruzzo), erau între 28 şi 38 de persoane în momentul producerii avalanşei, numărul exact al turiştilor nefiind cunoscut.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *