Doi brazilieni, depistaţi pe aeroportul Otopeni cu aproximativ două kilograme de cocaină în stomac

Doi cetăţeni brazilieni, care au încercat să introducă în ţară aproximativ două kilograme de droguri ingerate în stomac, au fost depistaţi pe Aeroportul Otopeni.

În data de 10.11.2017, ora 15.10, la P.P.F. – Aeroport Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din Brazilia, via Zurich, trei cetăţeni brazilieni, două femei Patricia C. şi Verice R., în vârstă de 40, respectiv 41 de ani, precum şi un tânăr, Weslley L. în vârstă de 19 ani.

Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră, în urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Henri Coandă, împreună cu lucrătorii vamali, au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor trei persoane şi bagajelor acestora.

Existând suspiciuni că transportă substanţe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henry Coandă.

Cu această ocazie s-a constatat că două dintre persoane, Verice R. şi Weslley L. aveau zeci de capsule ingerate în stomac”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Cetăţenii brazilieni  au fost conduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru expertiza de specialitate a capsulelor, care conţineau o substanţa de culoare albă. În urma analizei de laborator, substanţa, în greutate aproximativa de 2.000 de grame, s-a dovedit a fi cocaină.

În cauză, pe numele celor doi cetăţeni brazilieni se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

sursa: stiri.tvr.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.