Doi copii răpiți de tatăl lor au fost găsiți lângă Ambasada Greciei din București

Tatăl şi cei doi copii ai săi pe care îi răpise, fără acordul mamei, au fost găsiţi de lucrători ai Batalionului 7 de Jandarmi lângă Ambasada Greciei din Bucureşti.

Cetățeanul grec a fost dus la Secția 8 de poliție, unde va fi audiat. Acțiunea a fost declanșată din Prahova, la sesizarea mamei. Cetățeanul grec nu este la prima abatere de acest gen, el a mai luat odată copiii și i-a dus în Grecia, mama i-a adus înapoi în țară și a obținut această hotărâre judecătorească prin care a obținut decăderea din drepturi a tatălui.

“Cetățeanul împreună cu cei doi minori căutați au fost depistați în această dimineață, în jurul orei 7.30, în apropierea Ambasadei Greciei, pe Bulevardul Ferdinand din Capitală, acolo unde jandarmii care asigurau paza obiectivului l-au recunoscut, în baza semnalmentelor transmise de poliție. Acesta, împreună cu cei doi minori au fost identificați, legitimați, au cooperat pe parcursul discuțiilor cu colegii mei, au fost conduți la secția de poliție. Singurul lucru pe care cetățeanul grec ni l-a comunicat a fost faptul că nu cunoștea faptul că fusese căutat”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Minorii fuseseră daţi în urmărire şi în consemn la frontieră. Printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită. Ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală. Pe numele tatălui a fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.