Doi liceeni eliminati din examen in judetul Timis, la simularea Bacalaureatului

Simularea probei de Limba Română desfășurată luni, 13 martie, a venit în Timiș și cu primele eliminări. Doi elevi au fost eliminați din examen, unul care a dat simularea examenului la Făget, iar al doilea la Timișoara, la Colegiul Național Bănățean.

Luni, 13 martie, au dat simularea la Limba Română atât elevii de a VIII-a (care au susținut simularea la Evaluarea Națională), cât și elevii de a XI-a și a XII-a (care au dat simularea la Bacalaureat).

Doi elevi au fost eliminați luni, 13 martie, în Timiș. Unul de la Colegiul Național Bănățean, căruia i-a sunat telefonul celular în timpul probei, iar al doilea elev a fost eliminat la Făget, fiind prins cu telefonul în timpul examenului. Ambii elevi eliminați sunt liceeni de clasa a XII-a. Cei de a opta au fost mai cuminți, niciun elev de ciclul gimnazial nefiind eliminat la prima probă a simulării în Timiș.

Eliminarea de la simulare nu înseamnă că elevii nu pot participa la examenul propriu-zis. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în timpul examenului din vară, elevii nu ar mai fi putut participa la două sesiuni ale examenului național. Acum, însă, fiind vorba de o simulare, nu au această interdicție.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *