Dorel de la Enel! Electrica intră în grădinile oamenilor și taie pomii

După ce și-au dat dovada incompetenței în nenumărate situații, de la intervenția la avarii până la sistările bruște de energie electrică, cei de la Enel au mai reușit o performanță ”notabilă”. Aceea de a intra pe proprietățile private ale oamenilor și fără acordul acestora să taie copacii, pe motiv că ar afecta rețeaua electrică, fapt ce ar duce la întreruperea furnizării.

 

O astfel de întâmplare demnă de tot râsul, mai puțin din partea proprietarilor, a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, când furnizorii de curent au decis că este cazul să ia unele măsuri preventive, pentru a evita consecințele care au fost în urma furtunii din 17 septembrie, care a întrerupt pe unele străzi, în Lugoj, furnizarea curentului electric. Cum una dintre cauze ar fi fost copacii căzuți peste firele de curent, Electrica a decis că ei trebuie tăiați în anumite zone, astfel că a trimis, miercuri, 15 noiembrie, firma RER Ecologic Service Oradea SA să taie pomii în Dealul Viilor.

Doar că ordinul legat de lucrare nu a fost clar, spun executanții, care din exces de zel au pătruns abuziv în grădinile oamenilor, fără înștiințarea prealabilă a acestora și au tăiat zeci de pomi fructiferi și decorativi.

Potrivit declarațiilor unui angajat Electrica, în cadrul lucrării trebuiau tăiați, cu acordul Ocolului Silvic aferent,  doar arborii din pădure care atingeau firele electrice.

Reacția celor care s-au trezit cu pomii puși la pământ a fost tardivă pentru peisajul zonei, însă aceștia au anunțat poliția, care urmează să decidă cine este responsabil și care vor fi urmările acestor fapte.

Oricum întâmplarea demonstrează încă o dată ”profesionalismul” de care dau dovadă cei de la Enel, care chiar dacă încearcă să se scuze că nu ei au acționat direct, nici nu s-au catadicsit să trimită un om în teren pentru a explica sau a verifica modul în care se face lucrarea.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.