Dosar penal in rem si amenzi pentru toti taximetristii care au protestat duminica la Timisoara

Măsuri dure luate împotriva taximetriștilor care au participat, duminică, la protestul de la Timișoara. Aproximativ 100 de persoane vor fi sancționate cu amendă cuprinsă între 500 și 5.000 de lei, iar polițiștii au deschis și un dosar penal în urma mitingului.

La protestul de duminică au participat aproximativ 100 de persoane, susțin polițiștii timișeni. Taximetriștii s-au adunat într-o parcare din zona Stadionului „Dan Păltinișanu” și au plecat apoi în coloană prin oraș. Au fost supravegheați de polițiști, iar oamenii legii au notat cu atenție numerele de înmatriculare ale taxiurilor. Spre seară, polițiștii au stabilit și ce măsuri vor lua împotriva protestatarilor. Fiecare dintre ei, susțin oamenii legii, va fi sancționat cu o amendă cuprinsă între 500 și 5.000 de lei și în urma protestului a fost deschis și un dosar penal.

„În urma protestului organizat în cursul zilei de astăzi 28.01.2018 pe raza municipiului Timișoara de către taximetriști polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice și instigare publică fiind întocmit un dosar penal in rem în acest sens. Totodată toți participanții la protestul neautorizat urmează să fie sancționați contravențional conform legii numărul 60/1991 privind participarea la adunări publice nedeclarate sau neautorizate”, transmite Ionuț Sîrbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Protestul taximetriștilor este numai o urmare a luptelor purtate în stradă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între practicanții acestei meserii și concurenții lor care prestează același tip de serviciu prin aplicația Uber.

 

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *