Dosar penal si pentru hot si pentru victima, in Timis

Dosare penale și pentru hoț și pentru victimă. Cu asta s-au ales un tânăr de 16 ani și un bărbat de 71, după ce adolescentul a intrat în casa celui din urmă să fure. A reușit să plece cu 1.500 de lei, dar și cu o pușcă pe care bărbatul o deținea ilegal.

Toată povestea a ieșit la iveală în momentul în care bărbatul de 71 de ani din Balinț a cerut ajutorul polițiștilor după ce casa i-a fost călcată de hoți. I-a anunțat de asta, iar oamenii legii au reușit la scurt timp să îl identifice pe făptaș în persoana unui tânăr de 16 ani. Spargerea a fost dată în 2 aprilie, iar băiatul a ajuns la poliție în 11 aprilie. În urma cercetărilor, polițiștii și-au dat seama că nu numai hoțul trebuie cercetat penal, ci și victima.

„În fapt, la data de 02 aprilie a.c., minorul ar fi pătruns în imobilul situat pe raza localității Balinț, iar din interior ar fi sustras 1.500 de lei și o armă cu aer comprimat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. De la cel în cauză, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor arma mai sus menționată. Totodată, pe numele bărbatului de 71 de ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, întrucât acesta nu este deținător legal de arme din categoria celor supuse autorizării. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.