Două secții din spital pot dispărea! Dializa şi TBC-ul depind de un audit de performanță

Soarta a două secții de la Spitalul Municipal Lugoj depinde de un audit care să le ateste performanțele.

Cele două secții vizate pentru închidere sunt Dializă și TBC. Dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal, spune că până la finele anului nu se va lua nicio măsură.

”În primul rând, vreau să vă spun că nu am luat nicio decizie și nu se schimbă nimic în cursul acestui an. În același timp, am făcut public planul meu de reabilitare a spitalului, cu închiderea unor secții care nu merg bine și deschiderea altora noi. Pentru secțiile de Dializă și TBC vom face un audit medical și unul economic. Vom vedea dacă pot fi acoperite sau nu, dacă se justifică din punct de vedere al pacienților aflați la dializă. La dializă avem opt – zece pacienți, iar la TBC, cinci sau șase. Vom vedea câți pacienți am avut în ultimii cinci ani și care au fost costurile. Vom vedea dacă pot fi reabilitate și dacă este rentabil. Dacă nu, mai bine înființăm secții noi, precum Oncologie, Fizioterapie și Reabilitare, un compartiment de Dermatologie. Toate sunt în studiu, nimic nu e concret, în afara faptului că vreau să fac la Lugoj un spital clinic. Avem deja dat drumul la documentație, iar contractul cu UMF este semnat”, ne-a de­cla­rat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

În aceste condiții, am solicitat și opinia unui pacient. Petrică Prundeanu este de zece ani beneficiar al serviciilor secției de dializă de la Spitalul Municipal din Lugoj. El spune că nu dorește închiderea secției, pentru că are încredere în personalul de aici și nu ar dori să schimbe tratamentul în altă parte.

”Fac dializă de zece ani. Am asigurare de sănătate și în toată această perioadă am apelat numai la Spitalul Municipal. În urma unui accident, fac dializă de trei ori pe săptămână. În cazul meu, o ședință durează patru ore, venele sunt deschise, iar sângele este filtrat. De fiecare dată, îmi pun viața în mâinile asistentelor și medicilor de aici. Vă dați seama că nu e ca la fabrică. Aici dacă ai greșit, ai luat viața unui om. Am și un transplant făcut. În aceste con­diții, vă spun că am încredere în profesionalismul asistentelor și doctoriței Roxana Marian, care se poartă foarte frumos. Aș prefera să continui tratamentul la spital. Mai ales că sunt per­soane mult mai grave, i­mo­bilizate, care au nevoie de trans­port pe targă și pe care privații nu le primesc, pentru că nu au personal, brancardieri”, ne-a declarat Petrică Prundeanu.

Directorul SML precizează că, oricum, personalul secțiilor aflate în audit nu va avea de suferit în cazul unui audit ne­favorabil: ”vom repartiza per­sonalul pe secții, cum ar fi compartimentul de metrologie, care deocamdată nu func­țio­nează cum ar trebui. Nu se reduce din personal, vor fi doar redistribuiri”.

Chiar și în cazul unui audit nefavorabil, directorul Floroni intenționează să păstreze în spital dializa acută, pentru cei care au nevoie de urgență la serviciul de dializă.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *