Dragnea i-ar fi cerut DEMISIA lui Grindeanu. Ce l-a provocat pe liderul PSD şi cum i-a răspuns premierul

Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia, şi i-a solicitat să demisioneze, invocând nerealizarea Fondului suveran de investiţii, premierul respingând cererea, potrivit unor surse.

Surse politice au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Dragnea şi Grindeanu au avut o discuţie luni seara, la sediul PSD din Băneasa, după ce premierul a revenit în ţară din vizita în Croaţia.

Potrivit surselor citate, Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze, invocând întârzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare şi Investiţii.

Grindeanu ar fi respins cererea lui Dragnea de a demisiona, au mai relatat sursele citate.

Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

„Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică noaptea, la sediul PSD, unde lucrează la raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu, că nu crede că premierul Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile în cazul în care i se va retrage sprijinul politic de către partid.

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă ca premierul Sorin Grindeanu să „facă un pas în spate” în condiţiile în care CExN al PSD i-ar retrage sprijinul politic sau dacă, în caz contrar, se poate ajunge la depunerea unei moţiuni de cenzură, Dragnea a răspuns că nu crede că premierul Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile.

„Eu l-am respectat foarte mult pe primul-ministru Radu Vasile, dar nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo. Dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta. Oricine e calm în aceste zile e un om deştept. Cine e foarte agitat, greşeşte”, a subliniat Dragnea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Grindeanu nu va dori să îşi dea demisia după o eventuală retragere a sprijinului politic, Dragnea a răspuns, tracasat: „Nici nu am văzut unde e soba, nici nu vedem unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile… Ce naiba?”.

Dragnea a spus că nu ştie la acest moment dacă este nevoie să fie schimbat Guvernul Grindeanu în integralitate, dar a arătat că el nu vrea să se ajungă la această variantă.

„Încă nu ştiu (dacă e nevoie să fie schimbat Guvernul în urma evaluării, n.r.) Încă nu ştiu la ora asta. Mâine o să vedem. Eu vreau să nu ajungem la această soluţie pentru că în continuare aş vrea să evităm această variantă. (…) Dacă o să ajungem la concluzia că nu avem altă variantă, o să o propunem şi pe asta. Dar eu nu vreau să ajungem acolo”, a spus Dragnea.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *