Dragobetele a sărutat fetele şi la Lugoj

Vineri, 24 februarie, Ziua îndrăgostiţilor pe stil românesc a fost celebrată şi la Logoj – cum frumos se spunea pe vremuri.

Piaţa Drăgan s-a transformat în scenă în aer liber pentru peste 80 de dansatori de la Ansamblul de copii şi tineret “Lugojana”. Au cântat soliştii vocali Anicuţa Coşovan, Daiana Ţofei şi Carla Vlaiconi, alături de orchestra ansamblului, condusă de Ionel Groza.

“La sfârşitul anului 2016, am avut un spectacol al Ansamblului Lugojana, cu ocazia a 25 de ani de activitate a mea ca şi coregraf, alături de ansamblu. Am prezentat atunci un program cu toate manifestările noastre pe care le-am demarat în urmă cu 25 de ani, printre care se află şi manifestarea de astăzi, de Dragobete. Aşa cum a spus şi cu alte ocazii, din octombrie 2016 şi până acum, noi am repetat foarte mult. Şi iată că acum, Dragobetele, fiul Babei Dochia, ne-a scos afară din casă, alături de lugojeni, pentru lugojeni. Profitând de vremea bună, am reuşit să ducem spectacolul la bun sfârşit, cu aceşti copii. Ei au nevoie de multe spectacole, de experienţă, iar experienţa nu se capărtă decât prin astfel de manifestări”, a declarat  maestrul coregraf Puiu Munteanu, coordonatorul Ansamblului “Lugojana”.

Cu acest prilej, una din grupele de dansatori a prezentat în premieră un “Dans de şes” din Cîmpia Banatului.

După Dragobete, tinerii de la “Lugojana” pregătesc un spectacol mai amplu, dedicat Zilei Mamei şi intitulat “Cânt şi joc pentru mama mea”. Acesta va avea loc în 6 martie.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *