Dublă crimă la Buftea. Asasinul a fost împușcat mortal de un polițist.

Dublă crimă monstruoasă lângă Capitală, în Buftea. Un bărbat de origine irakiană şi-a înjunghiat mortal iubita şi pe mama acesteia. A sunat apoi la 112 şi şi-a mărturisit faptele. Însă, atunci când oamenii legii au ajuns la locuinţa sa, a devenit violent şi chiar a atacat un poliţist cu cuţitul. Ca să se apere, agentul a fost nevoit să îl împuşte. A tras patru focuri de armă, iar bărbatul a murit.

Scenele de groază s-au petrecut duminică seară, într-un apartament din Buftea.

Bărbatul, un irakian de 50 de ani cu cetăţenie norvegiană, avea de mai mult timp o relaţie cu femeia în vârstă de 48 de ani. (Sorina Chivoiu)

”S-au mai certat, s-au împăcat. Era de aici din Buftea, era arab la noi, aici, în Buftea”, spune un locatar.

Gelozia l-ar fi făcut pe individ să pună mâna pe cuţit și să comită dubla crimă. Şi-a înjunghiat şi iubita, şi pe mama acesteia, o femeie de peste 70 de ani, venită de la Focşani să aibă grijă de fiica ei, care suferise un accident.

”Am auzit de trei ori: Au, au, au! Să vină poliţia, să vină salvarea”, dezvăluie locatarul.

Asasinul a sunat apoi la poliţie şi a mărturisit ce a făcut.

CIPRIAN ROMANESCU, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: În jurul orelor 17.30, am primit un apel pe 112 prin care un bărbat, de naţionalitate străină, ne informa că a săvârşit o crimă, o dublă crimă.

Oamenii legii au intrat imediat în alertă. Primul echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului la mai puţin de 10 minute de la apelul la 112.

CIPRIAN ROMANESCU, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Bărbatul i-ar fi primit pe poliţişti la intrarea în bloc, i-ar fi condus până la locaţia unde s-a săvârşit fapta, iar acolo ar fi devenit recarcitrant. Individul ar fi sărit cu cuţitul şi la unul dintre poliţişti.

”A tras de trei ori, da, poliţistul, la agresiv, a tras de trei ori în el şi s-au auzit împuşcăturile alea. Şi pe urmă a mai tras un glonţ şi l-a omorât şi pe el”, declară un locatar.

Agresorul a fost declarat decedat de către medicii de la SMURD, cei care au încercat să-l resusciteze. Din fericire, niciun poliţist nu a fost rănit. Vecinii sunt şocaţi.

”N-avea copii. Era singură la părinţi, lucra la Bucureşti la o casă de copii”, spune un vecin.

Criminaliştii au stat ore întregi în apartament şi au ridicat probe. Apoi, cadavrele au fost duse IML pentru necropsie. Cel mai probabil, procurorii îi vor audia pe vecini şi alţi posibili martori. Cercetările îi vizează şi pe poliţişti, pentru a se stabili dacă au executat corect focurile de armă.

Irakian cu cetăţenie norvegiană, soţul Sorinei a sunat  la 112 şi a anunţat dubla crimă. Un echipaj SMURD a plecat spre adresa indicată de apel, ajungând acolo odată cu un echipaj de Poliţie de la Ordine Publică şi cu un poliţist de la Judiciar, care era de serviciu la Poliţia Buftea şi a auzit apelul.

Poliţistul de la Judiciar, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost cel care a discutat primul cu criminalul, care aştepta în faţa blocului. Când a ajuns lângă bloc, poliţistul a scos, preventiv, pistolul.

Iniţial, asasinul a fost calm şi i-a condus pe poliţişti şi medici spre uşa apartamentului unde luase viaţa soţiei şi soacrei. Înainte de a intra, a devenit recalcitrant. Avea încă în mână cuţitul cu care comisese crimele.

S-a repezit cu el spre oamenii legiii şi spre medici. Aceştia din urmă au luat-o la fugă, iar poliţistul de la Judiciar, singurul cu pistolul în mână, a tras spre irakian.

Au fost patru focuri, de la distanţă mică, toate lovindu-l pe bărbatul care tocmai îşi ucisese soţia.

Conform unor surse, poliţistul, în ciuda anilor mulţi în serviciu, a folosit prima oară în viaţa lui pistolul trăgând spre un infractor, duminică seara.

Poliţiştii au încercat să-l imobilizeze pe bărbat, însă acesta a devenit agresiv, încercând să-l înjunghie pe unul dintre poliţişti, motiv pentru care acesta din urmă a folosit, conform prevederilor legale, armamentul din dotare“, spun reprezentanţii Poliţiei Ilfov.

Se pare că poliţistul a tras direct în criminal, fără focuri de avertisment, deoarece acesta, înarmat şi foarte aproape, era mult prea agresiv şi riscurile să mai ucidă pe cineva erau foarte mari.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.