Dupa 5 ani de la demararea anchetei, un caz rasunator inregistrat la Lugoj, ajunge in sfarsit in instanta

Judecatorii lugojeni au considerat ca este momentul sa inceapa judecata intr-unul dintre cele mai interesante cazuri inregistrate in ultimii ani la Lugoj.

Decizia a fost luata in ciuda opozitiei celor trei inculpate care fac parte din acest dosar. Judecatorii au considerat insa justa sesizarea instantei de catre procurori, astfel ca au dat unda verde pentru inceperea judecarii dosarului pe fond.

”Judecatoria constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 1483/P/2015 emis de Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj privind pe inculpata Oprisoni Alina Laura, trimisa în judecata pentru savarsirea a 6 (sase) infractiuni de fals în înscrisuri sub semnatura privata, si 6 (sase) infractiuni de participatie improprie la înselaciune, inculpata Paun Rozalia trimisa în judecata pentru savarsirea a 3 (trei) infractiuni de fals în înscrisuri sub semnatura privata, si 3 (trei) infractiuni de complicitate la participatie improprie la înselaciune, si inculpata Dobra Otilia trimisa în judecata pentru savarsirea a 6 (sase) infractiuni de fals în înscrisuri sub semnatura privata, si 6 (sase) infractiuni de participatie improprie la înselaciune, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune începerea judecatii în cauza”, se precizeaza in minuta emisa de judecatorii lugojeni.

Dosarul ajunge in instanta la cinci ani de la demararea anchetei, in cadrul careia au fost facute si mai multe perchezitii. Dosarul a stat nu mai putin de trei ani la DIICOT , politistii incercand sa demonstreze ca la inselaciune au luat parte si reprezentanti ai unei banci. Cum probele au fost prea putine, politistii nu au putut demonstra clar, si fara niciun dubiu, ca intreaga operatiune a fost pusa la punct in grup infractional organizat, astfel ca dosarul a ajuns intr-un final la Lugoj. Acum, procurorii cer ani grei de puscarie pentru cele trei inculpate.

Dosarul se va judeca la Lugoj, dar pana la finalizarea procesului cele trei inculpate se bucura de prezumtia de nevinovatie garantata de Codul de Procedura Penala.

sursa: lugojinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.