Durerile abdominale, in topul afectiunilor pentru care a fost chemata Salvarea in Timis, in zilele de Pasti

A fost agitație pentru medicii și asistenții de pe Salvare în zilele de Paști. Cele mai multe solicitări au avut cei de la Serviciul de Ambulanță Timiș luni, în 17 aprilie, în a doua zi de Paști, iar pe primul loc au fost durerile abdominale.

În perioada 15 aprilie ora 00 până în 18 aprilie, dimineața, ambulanța a fost solicitată de 1.161 de ori în Timiș. Au fost 298 de solicitări în 15 aprilie, în 16 aprilie au fost 276 solicitări, iar în 17 aprilie au fost 376 solicitări. În 18 aprilie, de la ora 00 până la ora 8 dimineața au fost 51 de solicitări.

Conform datelor puse la dispoziție de doctorul Florin Crișan, purtătorul de cuvânt al Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, pe primul loc, în topul solicitărilor au fost durerile abdominale – 171, iar al doilea loc în topul solicitărilor a fost ocupat de copiii bolnavi pentru care s-a solicitat intervenția ambulanței – 90 cazuri, urmate de sincopă (o pierdere bruscă, temporară, a stării de conştienţă) – 89 de cazuri, dispnee (o pierdere bruscă, temporară a stării de conştienţă) – 82 de cazuri, dureri toracice – 44. Au mai fost și 14 accidente rutiere în această perioadă, 26 de intoxicații, și 19 violențe și agresiuni la care a fost solicitată intervenția ambulanței.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *