Edilii din Făget au atras milioane de lei pentru infrastructură şi educație

Primăria și Consiliul Local Făget au făcut front comun pentru atragerea de fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Astfel, în ultimii ani, au fost sau sunt în derulare opt proiecte importante, ce au vizat atât dezvoltarea orașului cât și a localităților aparținătoare.

”Avem opt proiecte câștigate, cel mai important fiind drumul Făget – Jupânești, cu o lungime de 12 kilometri, făcut tot pe fonduri PNDL. În momentul de față avem pe PNDL II două proiecte câștigate. Este vorba de încălzirea centrală de la liceul din Făget și de un proiect însumând peste 8 milioane de lei, care vizează introducerea apei și canalizării în satul Bătești. Totodată, am finalizat și lucrările la noua grădiniță, construită la standarde europene. Noul edificiu, realizat în partea românească a oraşului, pe strada Mihai Viteazul, este dotat cu săli de clasă aerisite, grupuri sanitare moderne și tot ce trebuie pentru ca preșcolarii să învețe în cele mai bune condiții”, a declarat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Potrivit administrației, valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 1,9 milioane lei, din care 1,7 milioane lei au fost alocaţi de Guvernul României, iar 200.000 de lei de Primăria Făget.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.