Elena Udrea; 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia nu este definitiva

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o la 6 ani de închisoare cu executarepe Elena Udrea în dosarul ”Gala Bute”, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, ea fiind achitată pentru acuzaţia de folosire de acte sau declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene.

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a primit o condamnare de 5 ani cu executare, fiind acuzat de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat, iar fostul secretar de stat Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa nu este definitivă.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat de acuzaţiile de acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, fostul secretar de stat Gheorghe Nastasia a primit 4 ani cu suspendare pentru luare de mită, Rudel Obreja a primit o pedeapsă de 5 ani cu executare, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a primit o condamnare de 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la dare de mită. Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii şi prietenă a Elenei Udrea, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Tudor Breazu, consilierul lui Udrea, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită. Omul de afaceri Dragoş Marius Botoroagă, patronul Consmin SA, a fost condamnat la doi ani şi 6 luni cu suspendare, pentru dare de mită.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *