Elev de clasa a II-a, corectat greşit de învăţător: ”Tati, eu unde am greşit?”

Un elev de clasa a II-a, din Iaşi, a fost corectat greşit de învăţător, pe o lucrare de control unde copilul scrisese corect cuvântul ”patinoar” şi despărţise corect în silabe cuvântul ”derdeluş”.

David, elev la Colegiul Mihai Eminescu din Iaşi, a descoperit că învăţătorul l-a corectat greşit în lucrare şi l-a întrebat pe tatăl său unde a greşit, verificând totodată şi dicţionarul de acasă.

Tatăl copilului a povestit, într-o postare pe Facebook, cum învăţătorul l-a corectat greşit pe fiul său, dar şi cum a continuat să fie ironic, chiar şi atunci când a fost confruntat cu probe.

Astfel, pe lucrarea corectată se poate observa cum învăţătorul a tăiat litera ”o” din cuvântul ”patinoar” şi a înlocuit-o cu litera ”u”. În accepţiunea învăţătorului, cuvântul corect este ”patinuar”.

“Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat:

– Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, “să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant…”, a scris Ionel Tarnoveski pe Facebook.

Iași, 2019 – Colegiul Mihai EminescuDavid a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line),…

Publicată de Ionel Tarnoveski pe Luni, 4 martie 2019

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *