Elev din Lugoj, premiat la Olimpiada Internationala din Federatia Rusa

Un elev din Lugoj s-a întors cu mențiune de la olimpiada pluridisciplinară din Republica Saha, din Federația Rusă. Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj face parte din echipa olimpicilor României. Elevii din România au obținut premii la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

Pentru Timiș a primit mențiune, la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, Sergiu Ionuț Novac – elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj. Acesta a concurat la Matematică.

La olimpiadă au participat peste 150 de competitori din șase ţări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria și România). Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 14 – 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă),

Elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalie de aur, Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti)

Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanța) – medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) – medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – mențiune.

Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) – medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint.

Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) – medalii de argint.

Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *