Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

O elevă de clasa a XI-a a Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj se află internată la un spital din Timişoara de câteva săptămâni, după ce ar fi contactat TBC. Tânăra a început să se simtă rău, moment în care nu a mai venit la şcoală. Primii care au anunţat problemele de sănătate ale copilei au fost părinţii acesteia, care au vorbit cu diriginta clasei.

Conducerea liceului a luat imediat măsurile necesare pentru a se asigura că restul colegilor elevei nu au fost afectaţi de problema de sănătate a tinerei.

„Avem o fetiţă care de trei săptămâni nu este la şcoală şi se pare că are TBC. Noi am fost anunţaţi de părinţi, am contactat cabinetul şcolii şi am luat măsurile necesare. Fata este la Timişoara, copiii din clasa respectivă au fost să îşi facă testul de tuberculină, sala a fost dezinfectată corespunzător, deocamdată nu sunt probleme cu restul elevilor”, a declarat Aurelian Sima, directorul Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, pentru Cetăţeanul.

Tuberculoza, o boală infecto-contagioasă larg răspândită în întreaga lume, este cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis şi reprezintă o cauză majoră de deces la nivel mondial. Principala cale de transmitere este cea aeriană, persoanele bolnave de tuberculoză eliminând prin tuse sau strănut picături mici de secreţii care contin temuta bacterie.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *