Elevă din Lugoj, acceptată de cinci universități din străinătate: trei din Marea Britanie și două din Olanda

Carina Cărpineanu, o elevă a Colegiului Național „Coriolan Brediceanu ” de la secția Biologie-Chimie va urma studiile superioare la o universitate din Olanda. Viitoarea studentă spune că a ales să își depună dosarul la universități din străinătate, precum Marea Britanie și Olanda deoarece aceste instituții de învățământ pun mai mult accent pe practică decât pe teorie.

„Am ales sa studiez în afara țării deoarece ei se bazează mai mult pe practica nu doar pe teorie și consider ca în acest fel te poți pregăti pentru un viitor job.

La început mi-am depus dosarul la cinci universităti, trei din Marea Britanie și două din Olanda, fiind acceptată la toate cinci și condiționată doar de nota de la Bacalaureat. Am depus actele pentru cele 5 facultăți prin Integraledu unde am fost îndrumată spre a alege o facultate bună pentru mine, iar eu am ales sa studiez la University of Groningen din Olanda. Am ales aceasta universitate deoarece este în top 100 universități”, a declarat Carina Cărpineanu.

La Universitatea Groningen din Olanda, Carina va studia la secția de informatică, însă aceasta facultate îi dă șansa să se poata dezvolta și pe partea de economie și business.

„Ce m-a făcut să aleg aceasta facultate a fost și faptul ca în anul al 3-lea de studiu poți alege un „minor” adică poți să alegi sa dezvolți mai mult tot pe informatică sau chiar și pe alte ramuri cum ar fi matematica, business sau economie. O mare parte dintre absolvenți au un job chiar înainte sa termine studiile. In momentul de față  aș dori sa continui să îmi fac o carieră în afara țării, mai ales dacă îmi voi găsi un loc de muncă imediat după ce termin facultatea. Și îmi place și modul în care este structurat anul pentru că pot să  învaț mai mult decât programare. Aș dori sa mulțumesc domnului director Aurelian Sima și doamnei profesoare de engleză Maria Teodorescu pentru tot sprijinul acordat”, a mai spus Carina Cărpineanu, elevă la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

sursa: banatenii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *