Elevii de la Brediceanu, cele mai mari note din Lugoj, la Bacalaureat

La prima sesiune din acest an, în Lugoj cele mai bune rezultate le-a obţinut Colegiul “Național Coriolan Brediceanu“, spre mân­dria elevilor, profesorilor și totodată a părinților.

Dintre elevii înscriși la examenul de bacalaureat, 15 au obținut medii peste nota 9.

Cel mai bun rezultat a fost cel al lui Cristian Că­tă­lin Botean, care s-a clasat și pe locul III în județ cu media 9,93, și primul în cadrul Co­le­giului Național ”Coriolan Bre­diceanu”.

Pe locul II în cadrul Colegiului s-a clasat Cristina Andreea Drăgoi cu media 9,65, iar pe locul al III-lea, eleva Ma­riana Lidia Szmecskas cu me­dia 9,63. Rezultatele arată că dintre cei 128 de elevi înscriși la examenul de bacalaureat au fost respinși 24 de elevi, un număr mic comparativ cu celelalte unități de învățământ din oraș.

La limba și literatura română, au fost 4 absenți, la limba maternă au lipsit 2 elevi, la proba obligatorie a profilului au absentat 5 elevi, iar la proba la alegere a profilului au lipsit 6 elevi.

Medii foarte bune au avut și cei de la Colegiul Na­țio­nal ”Iulia Hasdeu” care au avut 6 elevi cu medii peste 9. În ierar­hia la nivel de Colegiu, pe primul loc s-a clasat Andrada Valentina Rechitan cu media 9,71. Eleva a fost urmată de Va­lentina Patricia Verba cu media 9,63, iar pe locul III se află Mădălina Elena Popescu cu 9,35. Elevii Colegiului care sunt respinși la prima sesiune de bacalaureat sunt în număr de 68, dintre cei 174 înscriși la e­xamen. Absenți au fost 3 la limba și literatura română, niciun absent la limba maternă, 6 la proba obligatorie a profilului și 9 la proba la alegere a profilului. La Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” niciun elev nu a obținut peste 9 la examenul de bacalaureat. Cea mai mare notă și singura peste 8 a fost a elevei Ana-Maria Lupaescu, respectiv 8,78.

Pe locul II s-a clasat Gabriel Marinel Țăran cu media 7,30, iar pe locul III, eleva Andreea Ionela Băran cu nota 7. Au picat examenul ma­tu­rității 42 de elevi de la Cole­giul Tehnic ”Valeriu Braniște”, dintre cei 76 înscriși. Absenți au fost 20 de elevi la fiecare probă, cu excepția limbii materne unde nu au fost absenți.

Din păcate rezultatele au fost foarte slabe la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” unde au promovat doar doi elevi, Sebastian Andrei Mitru cu nota 6,31 și Raul Gherga cu media 6,21.

Au absentat 8 elevi la prima probă, limba și literatura română, 9 elevi la proba obliga­torie a profilului și 10 elevi de la proba la alegere a profilului. Dintre cei 49 de elevi înscriși la examen, 35 dintre ei au fost respinși. Elevii Liceului Teoretic ”Traian Vuia” din Făget au obținut rezultate bune la examenul de bacalaureat, mai exact 9 medii peste nota 9. Maria Frunzea a obținut cea mai bună notă din liceu, respectiv 9,61.

A fost urmată îndea­proa­pe de Ionela Kuth și Lo­redana Rain, ambele cu 9,60, iar pe locul III s-a clasat Rebeca Bucur cu 9,51. Au absentat câte 20 de elevi în prima și a patra zi de bac, iar în a treia zi au fost 19 absenți. Din totalul de 169 de elevi înscriși, au pi­cat examenul 68. De la Liceul Tehnologic ”Traian Groză­ves­cu” Nădrag au promovat doar trei elevi: Gabriela Mihaela Asavei cu 8,28, Laurențiu Cristian Zamfir cu 8,06 și Raul Florin Zamfir cu 7,31.

Din totalul de 22 de elevi înscriși, 11 au picat examenul. Au absentat 5 elevi la limba română, 7 la proba obligatorie a profilului și 6 la proba la alegere a profilului. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în data de 9 iulie.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.