Elevii intră în vacanța de primăvară. Ei se vor întoarce la ore în 11 aprilie

Elevii și preșcolarii vor intra, din 31 martie, în vacanța de Paste, urmând să se întoarcă la cursuri din 11 aprilie. Următoarea vacanță va fi cea de vară, care începe în 16 iunie.

În intervalul 31 martie – 10 aprilie, elevii vor fi în vacanța de primăvară.

Următoarea vacanţă va fi cea de vară şi va începe în 16 iunie şi se va încheia în 9 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie.

Probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatulu se vor desfăşura în perioada 25 – 28 iunie, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie şi este urmată de depunerea contestaţiilor. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie, conform News.ro.

Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a va începe mai devreme cu o săptămână în acest an şcolar. Astfel, prima probă scrisă a Evaluării naţionale (Limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie, următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfăşura în 13 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie. Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie (până la ora 12:00), iar în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în perioada 20 – 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale. Anul trecut, Evaluarea Naţională a început în 19 iunie, primele rezultate au fost afişate în 26 iunie, iar rezultatele finale au fost afişate în 30 iunie.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *