Elevii lugojeni au ieșit la picnic literar cu pătura și cartea la bustul lui Eminescu

Un eveniment literar important a prins contur în agenda culturală a bibliotecii lugojene, şi anume ”Lugojul citeşte!”- “Cartea de pe pătură”. Ajunsă în acest an la cea de-a doua ediție,  manifestarea a fost organizată de către Primăria Lugoj, în colaborare cu Biblioteca Municipală Lugoj.

Activitatea literară s-a desfășurat  marţi, 30 mai, de la orele 11 și a adus laolaltă elevi, profesori şi bibliotecari de la şcolile lugojene partenere cu Biblioteca Municipală Lugoj: Colegiul Naţional ”Iulia Hasdeu”, Colegiul Naţional ”Coriolan Brediceanu”, Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte”, Şcoala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu”, Şcoala Gimnazială ”Eftimie Murgu”, Şcoala Gimnazială ”Anişoara Odeanu”, Şcoala Gimnazială Nr. 4 și Şcoala Gimnazială Nr. 3, participând deopotrivă scriitori şi jurnalişti lugojeni, oameni de cultură şi iubitori de literatură.

”Este un eveniment urban, la a doua ediție. Dorim să arătăm că lectura și cartea sunt importante în viața fiecăruia, cartea putând fi considerată  prietenul de nădejde al fiecăruia. Ne-am adunat în jur de 300 de elevi, profesori, am citit câte un fragment din cărțile preferate. Cadrul în care se desfășoară evenimentul este unul aparte, înconjurat de o biserică monument istoric, de Colegiul Național Iulia Hasdeu, de Bibliotecă, de Primărie și nu întâmplător în apropierea lui Mihai Eminescu. Vrem să transmitem un mesaj nu numai lugojenilor, ci și altor orașe, că Lugojul citește și că la Lugoj lectura, cultura, cartea, sunt prețuite și sunt importante”, a declarat Henrieta Szabo, directorul Bibliotecii Municipale Lugoj.

”Lugojul citeşte!”-”Cartea de pe pătură” eveniment a cărui tradiție se dorește continuată, are drept obiectiv cultural promovarea cărţii şi a cititului în rândul tinerilor, promovarea creaţiei literare şi a autorilor, a literaturii şi a scriitorilor, bucuria de a descoperi prin citit o lume a imaginaţiei, a creaţiei şi a frumosului, atât de necesare astăzi.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.