Elevii lugojeni, sprijiniți de voluntarii germani

O delegație din Jena a poposit în Lugoj pentru câteva zile, oferind sprijin instituțiilor de învățământ din oraș. Asociația de prietenie Lugoj-Jena a derulat pe parcursul anilor diverse proiecte de ajutorare a comunității lugojene, fie prin pregătirea unor pachete pentru persoanele cu o situație precară, fie prin promovarea lecturii în rândul noii generații, dăruind cărți în limba germană școlilor din municipiu.

Anul acesta, voluntarii din Jena, Reinhilde Ommer, Jens Ommer, Sarah Ommer, Nadine Sakt, Nathalie Wiechmann și Soffi Stiebritz de la Angergymnasium și IGS Gymnasium, au adus copiilor lugojeni foarte multe cărți noi și vechi, necesare pentru lecturile obligatorii din programa școlară, precum și dicționare în limba germană, extrem de utile tinerilor, acestea fiind distribuite către toate școlile lugojene.

”Cărțile urmează să fie repartizate către școlile din Lugoj în cadrul cărora există clase cu predare în limba germană. Anul acesta au fost aduse seturi de câte 25 de volume, iar cei care se ocupă de colectarea acestora în Germania sunt copiii voluntari”, explică prof. Roxana Murariu, președintele Asociației de prietenie Lugoj-Jena, din partea română.

Acțiuni sociale au avut loc și în alte domenii, existând parteneriate și între alte instituții precum Spitalul Municipal, Pompierii sau Meridian Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *