Elevii Școlii 4 au plantat copaci în pădurea de la Drinova

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 au participat ieri la o activitate de plantare de puieți în pădurea din localitatea Drinova.

Acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu Ocolul Silvic Lugoj, în cadrul concursului de educație ecologică “Școala Zero Waste”, organizat şi desfăşurat de Asociația Eco Stuff România, asociație non-guvernamentală și non-profit din România.

Concursul este organizat şi se desfăşoară în România, în cadrul unităților de învățământ primar și gimnazial. În concurs s-au înscris 200 de școli din țară. Concursul se desfăşoară în perioada 13 martie – 12 mai 2017, inclusiv.

Pe durata de desfășurare a concursului, elevii înscriși și profesorul coordonator organizează acțiuni de colectare a deșeurilor reciclabile, activități și sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative, ateliere de reciclare creativă etc., atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalți elevi din școala și pentru comunitatea locală. Toate deșeurile reciclabile colectate vor fi valorificate de către fiecare școală în parte.

La această acțiune au participat elevii claselor I A, a III-a A şi a IV-a B,  coordonaţi de prof. înv. primar Ana-Maria Petrescu, Ramona Subţire şi Cosmina Bogasieru. La activitate a participat şi d-na director prof. Gabriela Sîrbu.

”Elevii au fost foarte încântați că au plantat copaci și, astfel au contribuit în mod direct la asigurarea unui aer curat și, implicit, la menținerea propriei sănătăți și a celor din jur, temă des dezbătută în cadrul orelor de curs și cu ocazia derulării celorlalte proiecte ecologice organizate de către școala noastră”, a declarat coordonatorul acțiunii, prof. Ana-Maria Petrescu.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.