Elicopter ridicat pentru stingerea unui incendiu de padure, in Banat

Mobilizare de forte  in vestul tarii, pentru oprirea unui incendiu care a cuprins nu mai putin de 15 hectare de padure, in Parcul National Domogled, din judetul Caras Severin.

Zeci de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras Severin, impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Baile Herculane, au intervenit pentru a stinge flacarile. Zona este una greu accesibila, iar salvatorii au fost nevoiti sa mearga pe jos kilometri pentru a ajunge la locul unde se manifesta incendiul.

„Pompierii au urcat pe munte cu pliciuri, maturi si rucsacuri cu apa. Interventia este dificila. A fost solicitat si un elicopter cu dispozitiv de stingere de la colegii din Arad. Speram sa tina si vremea cu noi pentru ca se anunta ploi. Altfel, e dificil de estimat cand va fi stins incendiul. Sunt mai multe focare”, a declarat Elena Tarla, purtatorul de cuvant al ISU Caras- Severin.

Parcul National Domogled a mai fost lovit de un incendiu in aceasta vara, iar atunci pompierii au avut nevoie de patru zile pentru a stinge flacarile.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *