Erasmus – ”start up your career” la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”

Elevii Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” Lugoj și-au îmbunătățit cunoștințele antreprenoriale, abilitățile lingvistice și atitudinile interactive desfășurate în activitățile proiectului Erasmus + Youth Exchange ”Start up your career” în perioada 7-16 noiembrie, la Obručná, din Slovacia.

Cei 10 elevi ai liceului au reprezentat România și au fost selectați pe criteriile impuse de formularul proiectului de către echipa de management a proiectului: prof. Marcel Drăgan, prof. Marcela Pop, prof. Silvia Ghelesian, prof. Sebastian Rotariu, prof. Steluța Bologa și Daniela Cranga.

Elevii au fost însoțiți de coordonatorul proiectului, prof. Silvia Gheleșian și responsabil activități culturale prof. Sebastian Rotariu și au participat la activități alături de elevi și profesori din Estonia, Lituania, Slovacia și Ungaria.

”Start up your career” a apropiat elevii liceului lugojean de activitățile antreprenoriale, de conștientizarea capacităților personale de antreprenor în scopul dezvoltării valorilor și atitudinilor elevilor. În timpul proiectului, elevii au realizat business plan, planificări orientative de costuri, prezentări de idei de afaceri, au participat la competiții, exerciții simulate și de joc, team building.

Rezultatele îi vor capabiliza să-și realizeze propriul plan de afaceri, să-și transpună ideile în realitate.

Programul a cuprins și alte activități, astfel că în una dintre zile elevii au vizitat castelul medieval Šomoška din apropriere. În altă zi, au vizitat Gimnaziul Filakovo, unde le-au împărtășit puțin din experienta Erasmus + elevilor școlii din localitate.

La serile interculturale, elevii și-au prezentat fiecare tradiții, obiceiuri, jocuri, cântece și dansuri populare, gastronomia specifică țării lor.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *